日本そして東京を代表するグランメゾン、正統派フランス料理を味わえるレストラン『アピシウス』。日本のフランス料理を築き上げた一人、偉大な初代総料理長、高橋徳男の時代から続くスペシャリテ「雲丹とキャビア、コンソメゼリー寄せ」、「海亀のスープ(東京ではアピシウスのみ)」、現料理長・岩元学による旬の食材の良さを引き出した「ブイヤベース アピシウス風」ほか、最高の食材を使用し作り出す逸品をご賞味いただけます。創業1983年、30年以上の歴史を重ねてきた店内は、アールヌーボーで統一された豪奢なインテリア、ビュッフェやシャガール、ユトリロをはじめとしたアートの巨匠の絵画が飾られ、まるで美術館。大切な人と過ごすのに相応しい時間が約束されています。そして、アピシウスは語るうえで外せないのが、国内有数の質と量を誇るアピシウスのカーヴに眠る約4万本のワイン。アピシウスのカーヴはまさしく「ウノテーク(宝石箱)」とも呼ばれております。希少価値の高いバックヴィンテージ、1980年~90年代を中心にしたヴィンテージワインが数多くあり、アピシウスのワインリストの誠実な値付けはワインショップでも見られません。アピシウスが誇る4人のソムリエが、最適なワインをご提案いたします。誰もが認める一流かつ本物のお料理、ワイン、そしてホスピタリティー。皆様の大切な瞬間を演出します。A grandmaison representing Tokyo and Japan, “APICIUS" serves orthodox French cuisine. Please enjoy our specialities such as “Sea urchin and caviar in jellied consomme”, “Sea turtle soup" (served only by APICIUS in Tokyo. ), served since the time of our great first head chef, Norio Takahashi, who established a firm foundation of French cuisine in Japan. Our specialities also includes “APICIUS-style bouillabaisse” devised by Manabu Iwamoto, our current Executive Chef, and the other special dishes produced with the finest ingredients. Established in 1983, with more than 30-years of history, our luxurious restaurant interior is all designed in art nouveau-style, and decorated by the paintings of masterly painters such as Buffet, Chagall, and Utrillo, so it is just like museum. You are guaranteed to experience a desirable atmosphere and moment to spend with your precious person.