Fermintxo

4.1
icon/ic_reviewCreated with Sketch.
16 Reviews
icon/ic_price_rangeCreated with Sketch.
¥5,001 to ¥10,000
icon/ic_cuisineCreated with Sketch.
Spanish

Top Tags:

Outstanding Value
Spain’s culture and cuisine differs significantly from that of Japan, which is why Fermintxo uses ingredients and preparation methods of traditional Spanish cooking to bring these unique flavors to Tokyo. Just like food prepared in top Spanish restaurants, Fermintxo’s menu utilizes fresh, seasonal ingredients that are representative of the four seasons. An appreciation for nature, sun and soil results in quality vegetables and flavor-packed entrées. Enter Fermintxo through a rustic wooden door, and enjoy a contemporary atmosphere that remains true to nature through the use of dark wood beams, stone walls and plants. The quaint bar and private dining area make Fermintxo the ideal space to experience a quiet, romantic night out or a formal, celebratory dinner with a couple of friends.
What 16 People Are Saying
Overall ratings and reviews
Reviews can only be made by diners who have eaten at this restaurant
4.1based on all time ratings
4.3
food
3.9
service
3.6
ambience
3.7
value
Noise · Moderate
92% of people would recommend it to a friend
Sort by
Filters
OT
Tokyo
3 reviews
Dined on August 23, 2019
Overall5food5service4ambience5

They serve great food but the menu doesn’t show price hence we ended up paying a bit too much. But I recommend this place given the great and original food and love the ambience.

k
Tokyo
1 review
Dined on August 31, 2018
Overall4food4service4ambience4

料理は前菜からメイン、デザートまで旬の食材が使われどれもおいしい料理でした。店内もとても居心地のよい雰囲気があるお店でした。又、利用したいお店でした。

Report
P
Tokyo
3 reviews
Dined on August 1, 2018
Overall4food4service4ambience4

本格スパニッシュ 西麻布の隠れ家風というのも良い
ワインセレクションも豊富
英語かスペイン語のメニュがあると外人とも来れる

Report
OT
Tokyo
1 review
Dined on May 29, 2018
Overall4food4service5ambience3

とても美味しくて、ワインと食事が進みました。
贅沢なスペイン料理を楽しく頂くことができました

Report
OT
Tokyo
1 review
Dined on May 19, 2018
Overall2food2service2ambience3

いい点
店の作りが面白く、おしゃれな雰囲気。
盛り付け・皿・カトラリー・グラスなどが好きな感じ。
初めの一皿がとてもおいしかった。

悪い点
料理によって塩加減がバラバラで、中には塩辛くて食べられない料理があった。
料理に合わせてもらったワインが自分の感覚とは全く合わなかった。
料理がまだありどんどん持ってくる(客の食べるペースは気にしてくれない)のに、サービス料は10%かかる。
香りのしないトリュフを初めて食べた。


もしかしてメインのシェフがいなかったとかかも???

Report
OT
New York Area
3 reviews
Dined on October 28, 2017
Overall2food2service2ambience1

We were seated in the room like a meeting room where the white light was too bright. Only two waiters for whole restaurant was not enough. The waiter was polite but the waitress was so unfriendly, she even didn't talk to us, just brought dishes without a word...
The food overall was salty. Especially the salad. I told the waiter that it was too salty but he didn't change our salad. Because we were three, the waiter asked us if we want three pieces of pork chops (normally two pieces) , so we ordered three but he brought four pieces. We also ordered one paella for 3 people but he brought one for 2 people... I think the Chef is not flexible.
Food: The best food was Jamon Iberico ham Price: Only 7 slices of ham costs 3,000yen
Wine: Only Spanish wines and very very expensive other countries' wines.
Service: Kind waiter, rude waitress and not flexible Chef

s
Tokyo
4 reviews
Dined on August 25, 2017
Overall4food4service4ambience3

スパニッシュとして大変高いレベル。もっと早く来れば良かった。味は決して後悔させない。
コストパフォーマンスはやや悪し。お財布に優しくはない。が、そういう店、という事だろう。

Report
r
Tokyo
1 review
Dined on June 16, 2017
Overall4food4service4ambience3

水タコ🐙は、評判とおり旨味があり二重丸。
乾杯時のcavaの冷やし具合を強くして欲しかった。
クラーで冷えてからはOK。
岩塩を使っている料理は、塩味のインパクトがあり
リオハの赤ワインなどとあわせるといい感じだった。
ご馳走様でしょた。

Report
t
Tokyo
1 review
Dined on September 29, 2016
Overall5food5service4ambience4

妻が買ってきたスペイン・バスク料理の本の執筆者の一人ということで、探して行ったお店です。バスク料理だけでなく、本格的なカタルーニャ風のパエリャ、その他定番のスペイン料理(タパス)もあり、いろいろと楽しむことができます。場所は六本木から西麻布に歩いたあたりの落ち着いた界隈。店先の樽が目印でいい雰囲気です。カウンターやオープンな雰囲気のテーブルもありましたが、奥のパーティ用とおぼしきスペースでゆったりと過ごしました。すごいのはワインのリストで、安くはないものの、これだけのコレクションはなかなか珍しそう。ワインをボトルで頼み、その他サラダ、腸詰め、イカの墨煮、肉料理と頼んで、ひとり8500円ほど。満足感がありました。とくにおすすめは、お通しのように出てきた自家製とおぼしきパンで、美味しかったのでリピートしました。

Report
OT
Tokyo
1 review
Dined on July 10, 2016
Overall3food2service3ambience2

前回友人と訪れ、美味しいと感じたので家族とお邪魔しました。

ディナーのコースは6000円と8000円があり、8000円をオーダー。

内容は、
ガスパチョ
イベリコ豚の生ハム
蛸とアンチョビのカプレーゼ仕立て
アスパラとスクランブルエッグにトリュフをかけて
鱧とあさりのジェノベーゼ風
〇〇短角牛(失念 国産牛です)のグリルとマッシュポテトペッパーソース
サマートリュフとマッシュルーム、イベリコ豚のパエリア
自家製チーズケーキとキャラメルジェラート、桃を添えて
コーヒー、紅茶
でした。

おそらく食後のお飲み物は別料金、グラスでお願いしたワインを含めお会計は22000円程でした。

お料理は、4品目のスクランブルエッグまでは美味しかったです。
特に蛸とアンチョビのカプレーゼ仕立ては、素材の美味しさが引き立っていました。

以降も、とても美味しいのですが、ただひとつ私達にとって辛かったのが、とても塩っぱいこと。

スクランブルエッグは淡目の味付けで、心和むお味だったのですが、以降、ほかの風味も、食材も本当に美味しいのに、塩辛くて残念でした。

ポーションが大きいので、最後のパエリアに行き着いた時には苦行に近かったです。

サービスや、塩味以外の味付けはとても良かっただけに本当に残念でした。

Report
OT
Tokyo
1 review
Dined on February 12, 2016
Overall5food5service5ambience5

友人の紹介で訪れました。スペイン料理はよく知らなかったのですが、一気にファンになりました。オーナーシェフの思いが伝わる派手ではないが、華やかな盛り付けなのに、素材の味が活かされてて、とても美味しかったです。ワインもスタッフが丁寧に勧めてくれたものを戴けて、幸せな気分でした。お店の雰囲気も、落ち着いていて程よい空間でした。

Report
MI
Tokyo
1 review
Dined on July 5, 2015
Overall3food4service4ambience2

お店の入り口やカウンター席は、なかなか感じがいいのですが。。。
予約をして利用しました。通されたフロアは、結婚式場の親族控室のような感じでした。
ありゃあ、あかんわ。カーテンで隠してるし、スペインらしさも何もない。
お料理は、普通に美味しかったですが、残念です。もう行かないかな。

Report
OT
Washington DC
1 review
Dined on April 10, 2015
Overall4food4service4ambience4

何度目かの訪問。
いつもながら、前菜、メイン、デザートともいずれの料理も美味。何を選んでも当たりはずれなし。
特に日本人の好むパエジャ(パエリャ)は種類も豊富でお勧め。
価格もそれほど高くなく、東京のスペイン料理では一押し。
店内はやや狭いが、席数も少ないので、さほど窮屈感はない。

Report
t
Tokyo
8 reviews
Dined on March 21, 2014
Overall4food5service4ambience4

駅からは少し離れていて、路地に入るので少しわかりにくい場所ですが・・・
隠れ家的な感じで、お店のドアで楽しみな感じがしました。
ワイン・お食事共にとても満足です。
また行きたいと思います。

Report
m
Tokyo
3 reviews
Dined on February 8, 2014
Overall4food5service3ambience4

新進気鋭オーナーシェフによるパンチの効いた料理と
奥深いスペインワインのマリアージュ。
いつ行っても安定と発見のあるレストラン。

Report
h
Tokyo
3 reviews
Dined on May 31, 2013
Overall4food4service4ambience5

①料理、おいしかったです。「海老のガーリックオイル煮」は、海老がプリプリ。ホワイトアスパラも、普通は茹でてマヨネーズを付けてですが、料理法が違って、こんなやり方もあるのかと思いました。パエジャに使ってあった金目鯛も脂がのって、おいしかった。
②お店も広々としてゆったり、白い壁も何となく南欧風を思わせ、雰囲気が良かったです。
今回食べられなかった生ハムとオムレツを、食べに行きたいと思います。
③ウェイターのお兄さん、いろいろお気遣いいただき、ありがとうございました。

Report