【閉店】MOTIF RESTAURANT & BAR
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「MOTIF RESTAURANT & BAR」は都会にありながら豊かな自然を感じられるレストラン。自然が本来持つ美しい味覚、香り、色、造形をモティーフ(題材)として創りだされたフランス料理をご提供いたします。当ホテルのヘッドシェフ浅野裕之と、料理監修を手がける北海道のミシュラン三つ星フレンチ「モリエール」のオーナーシェフ中道博氏による旬の厳選素材と調理法の絶妙なコンビネーション、「都会と自然」のコントラストをお楽しみください。
サービスや雰囲気は良い。食事も手が混んでいて美味しく頂いたが、ただ1点、飲み物のセレクションで、紅茶が香りが抜けていてこのレベルのホテルとしては残念な質だった。
和を強く感じさせるフレンチで独創的。来月で閉店なのは惜しいです。是非改装後も同じ路線を継承してください
フレンチを食べてる気がしなかったです。エビの殻が取り切れていませんでした。お店の人に言ったら、言い訳してました。フレンチって、そうゆうものではないと思う。もう2度と利用しません
東京駅を一望できる席もあれば、お洒落なソファ席もあり、内観はとても落ち着いていて居心地が良かったです。
とても美味しかったです。
チーズケーキか特に今までにない味で、また食べに行きたいと思ってます。
ありがとうございました。
アフタヌーンティーもサービスも雰囲気も満点です。
紅茶など飲み放題で、飲んでいるものが少なくなるとすぐに声をかけてくださるのがとてもよかったです。
ただ、ラストオーダーは16:30ですが、16:00ごろからおかわりいかがですか?と一切言われなくなるのが、微妙でした。
ランチに伺いました。とうきびスープが感動する美味しさです。
緊張気味の息子の気持ちをほぐすように明るく話しかけていただき、とても楽しい時間になりました。
受験勉強で夏が終わりそうでしたが、思いがけず素敵なサプライズプレゼントを頂戴して、びっくりするやら嬉しいやら!
本当にありがとうございました。
細かい要望まで聞いていただいて、とても心地よかった。素晴らしいサービス。雰囲気も落ち着いていて、流石のひとこと。
感染対策と気配りが両立できており、安心して食事を楽しむことができました。また利用したいと思います。
I love MOTIF Restaurant & Bar, and I pretty enjoy the food and service here.
It's very luxurious and greatful!
A little expensive, but it is deserved!
Good!!
Good hospitality from restaurant especially from their Mr. Laurent. Also thank Motif for the thoughtfulness of offering complimentary dessert treat on my wedding anniversary. It has made the night remarkable and enjoyable.
Excellent service,
Great Food ,Excellent service, Staff so amazing especially Mr.Laurent he so funny.
And I have to say thank you to all staff you made my birthday so special.Thank you soooooooo much and hope to go back.
とってもサービスが素晴らしく、細やかな心配りと居心地の良い環境を整えていただきウエイター、ウエイトレスさん達には感謝です。隣の方との席が近く、写真に入ってしまい、フォトジェニックな撮影困難というのが残念でした。
お食事は美味しかったですが、アフタヌーンティーなのにかなり高額なので気が引ける友人も多く、声掛けずらい…
全て込み込みで¥5,500位を希望します。
ブランドとのコラボはとても魅力的なのでまた開催して欲しいです♪
飲み物の種類もたくさんあり、サーブされるまでの時間が早く大満足でした。他のホテルのアフタヌーンティーよりもてきぱきしていて大満足です。
アフタヌーンティーでは1番好きなお店です。
辛いものと甘いもののバランスが良く、飲み物が飲み放題で種類も多く味も伴っていると思います。
普段は勿論、コラボの際の可愛いお土産なども得点高いです。
少し値段は高いですが、内容相当に思います。
JIMMY CHOOのアフタヌーンティーを頂きましたがどれも大味で飽きてしまいました。
また、ドリンクを注文しても遅く、何度か注文が来なく再注文したりとサービスが良くなく気になりました。
また、ドリンクが空いて人を呼ぼうとしても気づかなかったり、空いてるグラスを確認することも無かったです。
色んな高級ホテルのアフタヌーンティーを頂いて来ましたが、こちらは次また行きたいとは思わなかったです。
楽しみにしていたので残念でした。
Went here for an engagement dinner as we were in holiday and got engaged in Tokyo, they were incredibly accommodating and gave us the best seats in the restaurant with a lovely view of the city. They also gave us an extra treat at the end, not to mention to incredible service. Best experience I’ve ever had in a restaurant, thank you for making it so special! X
My partner and I came here for her birthday and the staff made us feel incredibly welcome. It was refreshing to be able to talk to the staff like they were people and not just servers. The ambiance of the restaurant is very classy yet comfortable. The food was outstanding, and some of the best I've ever eaten. The portions are small but the taste makes up for it, and you certainly don't leave hungry. The cost is high, but the experience is well worth it if you are celebrating something special, and the service and food are well deserving of a high price tag.
The staffs are really well trained and professional. Most of them know how to take really good photos! They are also well versed in English which is a pleasant surprise. Their sommelier is really knowledgeable about the wine and we had small talks.
As for the food, all I can say is I enjoy every bits down the last piece. The staff will actually explain the origin of the foods and how it is best to consume it. As I ordered the TERRIOR full course, I have to say I actually felt full at the end of the course. I liked the Le Crabbe the most.
The restaurant setting is beautifully furnished with an outstanding window view. I chose Motif to propose to my girlfriend. The waiters are so helpful and being such a great wingman helped me tremendously to make this proposal as smooth as possible. Great thanks to all the staffs that make this a success.
事前に幼児連れであることを連絡していたにも関わらず、当日伝わっておらず、嫌味を言われたことが悲しかった。幼児連れだったことが申し訳なく感じ、居心地が悪かった。
An outstanding meal. We go there whenever we are in Tokyo (every 2 years or so) and it continues to improve from a very high level. Notably more Japanese in approach now (we had one of the course menus) with very fine ingredients, but the Westerner who is apprehensive of sushi/sashimi etc. won't have a problem. The only caveat is the by the glass wine servings, would be nice to have the measured small pitcher approach, even if that is only 3 or 4 fl oz, as some pours are noticeably skimpy and rather depend on the shape of the glass. Chardonnay seems the best bet - an probably the best for the food with the exception of the meat course. The cuisine western enough that I would pick wine over sake. The by the bottle list has some fine entries, but rather towards the high end. Very accommodating with my wife's request to swap out the meat for another fish course.
妻の具合が悪くなったのをみて適切に対応していただき、最後まで食事を楽しむことができました。ありがとうございました。
お料理美味しかったです
カクテル🍸ボリュームスゴくて、種類飲めない
シャンパンお料理にぴったりマッチ🥂
フリーフロー3品
前菜プレート、ヒラメ、ポークカツ
ツマミとしてとっても良い
ポテトフライとヒューガルデン🍺最高^ ^
減点は
プレートのなまえ…
まちがえてた‼️
落ち着いた雰囲気でした。
夜は景色がよい。
スタッフはフレンドリー。
お料理は季節のもの、素材を生かしたもので、とても美味しい。
ワインは少々高めのものが揃えてある感じ。夜はコース値段+1万程度なので、
お友達同士はランチのほうがコスト的に行きやすいかも。
Good food and service in a GREAT hotel. Only downside is the price! Mucho expensive and huge mark up on the wine.
非常に雰囲気がよく、お料理の質も高いです。ここは文句なし。
サービスも丁寧ではありますが、会話のタイミングなどとまどうときもありました。
ゆったり楽しみたいため、対応についてはお店都合が少し垣間見えるような印象が残りました。
I am very picky person when it comes to a fine dining.
Overall, I would recommend this place for any occasions.
First of all, staffs were very professional and kind.
Explained every dishes in a very good manner.
Of course, Foods were great.
Offered an wine pairing and every dishes went even better.
And must try the cheese after the meal.
There were several kinds and they were all superb.
Thanx a lot for the great service and foods.
The entire dinner course was absolutly delicious and creative. They clearly showed how they have mastered preparing so many amazing dishes by bringing out the best flavours while giving them a beautiful presentation. To make things even better, the evening was improved by an incredibly kind and friendly staff. This is what I would describe as a perfect dinner with the perfect conditions.
Such an amazing time here with my friend Erin. Beautiful hotel, view, and food.
Shout out to the manager, Alvin Aoyama! We came a bit too early for the afternoon tea but he made room for us silly tourists. And he went out of his way to ask the restaurant kitchen for some pickled sakura.
Well located, large space between tables. Very good French food, of course with the premium price
雰囲気も、食材も、料理にもこだわりがあり、タイミングを見て、熱々で提供してくれて美味しくて良かった。
盛り付けが男性的だったのは初めての経験でした。
スタッフの皆さんの対応もOK。
唯一、隣の部屋から子供の大きな泣き声がしばらく続いたのが残念だった。
i can say it is one of my best meal in tokyo. No matter the services and the food were totally impressive. I celebrates b day of my beloved, it turned out a wonderful b day desserts and drink, which was a great surprise for both of us.
i would like to say the great food, great surpris and great services, i pretty love the chocolate tart and the scallop, they were amazing.
サービスも料理も最高でした。特にメインの魚料理が美味しかった。
デザートのプリンもとってもなめらかで美味しかったです。
期待値が高かったせいか、思っていたよりカジュアルな客層だったことに、多少の違和感は覚えましたが、味やサービスはさすがでした。ランチのビュッフェは、デザートがちょっと物足りない印象です。
ランチ利用非日常的で開放的な雰囲気を楽しめる、まさに一流ホテルのレストランでした。前菜のビュッフェ、季節野菜のてんぷら、メインを選べて、デザートビュッフェで4500円はコスパもよし!ただしメインに魚を選んだら、軟骨だらけのエイヒレが出てきて、食べにくかった。前菜にあったサ-モンのほうをメインにしたほうがよかったかも。
休日に友人とアフタヌーンティーを楽しもうと行ったのですが、トラディショナルなアフタヌーンティ-とは相当違い、がっかりしました。
まず、ブラックティーの種類が少ない。ニルギリもウバもディンブラもありません。それから一皿目に魚のテリーヌがあるのに(結構生臭かったです)、そこで使ったナイフ&フォークでその後のタルトやスコーンも切らねばならないのは苦痛でした。2皿目のスイーツは、持ち運ぶ人の為でしょうか水飴状のもので皿に固定されており、皿から外す際にスイーツが崩れそうでした。そして一番最後に供されるスコーンはまあまあ美味しかったのですが、クロテッドクリームは何故か最初からテーブルに置きっばなしで、当然ホエーが下に溜まっていました。そう言えばスイーツ用のガラス皿も最初からテーブルに置きっぱなしでしたが、これは一流のサービスとは言えないと思います。
値段と内容が釣り合っておらず、残念ながら満足度はゼロでした。
記念日ということでプレートを用意してくれるなど気にかけていただけました
食事も工夫のある食材、調理法で目新しく、おいしかったです
ソフトドリンクだけでもフリーだともっとおすすめできると思います
フォーシーズンズに宿泊したのでメインダイニングにお邪魔しました。少々賑やかでしたが、お料理はどれも外れなく美味しくフロアの方のサービスが心地よかったです。初めてでも充分楽しめていつか再訪したいと感じました。
よくある質問
OpenTable ダイナー45名による【閉店】MOTIF RESTAURANT & BARの評価は4.5☆です。
はい。OpenTable で日時と人数を指定して空席を検索し、ご予約を入れてください。現地の制限により、現時点では予約を受け付けていない場合がありますのでご留意ください。